Selecteer een pagina

 In 1981 stichtte hij het gezelschap Confederacy of Fools dat koos voor nieuw theaterwerk.Met een eigen werk Liar won hij twee awards: de Solo Performance Award en de Fringe First Award for New Writing op het Edinburgh Festival van datzelfde jaar. Zijn werk werd opgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika, Duitsland, België, Nederland en Noorwegen en uitgezonden op televisie in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In 1987 won hij de British Young Director of the Year  Award. Hij werkte als Associate Director voor Hull Truck Theatre Company waarvoor hij een 20 tal stukken regisseerde. Hij werkte als freelance regisseur voor o.a. The Bush Theatre in Londen, Chester Gateway, The Riverside Theatre  Noord Ierland en de Battersea Arts Centre, Londen.

Van ’93 tot ’98 was hij artistiek leider van Torka-T. Zijn fysieke theaterstijl met veel muziek, tekst en visueel beeldwerk werd er de huisstijl met voorstellingen zoals Faustus, Macbeth, Karamazov en Onegin. Als freelance werkte hij o.a. voor: Het Fakkeltheater, Het Raamtheater, RVT, Els de Schepper, De Kolonie en het KJT. Hij regisseerde er onder meer Erop of Eronder (captatie voor de BRT), Mephisto, Dansmarathon, Strawberry Fields, Buitenwippers, Metamorfose, Puur, Und en Blackbird.

In 1997 stichtte hij het gezelschap Tableau nr.1. www.tableaunr1.be

Voor Tableau nr.1 regisseerde hij Lepelkop van Lee Hall, Vluchtwegen van Nick Wood, Onegin van Richard Crane naar Poesjkin de kleine dingen van Enda Walsh, Scrabbleland van Jezz Butterworth en zijn eigen stukken R.A.M., Doldraaien, Wolven in de Muur, Marathon en Marathon Five-O.

Hij werkt momenteel aan de volgende Tableau nr.1 voorstelling April in Paris van John Godber.