Selecteer een pagina

Afgestudeerd aan de toneelafdeling van het Conservatorium in 1980, werd Ron Cornet meteen aangenomen door het Fakkelteater te Antwerpen. Hier draaide hij gedurende een twaalftal jaar full time mee in een zeer gevarieerd jeugd- en avondrepertoire en regisseerde er verschillende producties.

Daarna bleef hij als acteur en regisseur bedrijvig bij diverse Vlaamse theaters en producenten. Als lid van het theatergezelschap Barre Weldaad vertolkte hij Ovidius in de Ars Amatoria: een twee eeuwen oude en tevens eigentijdse ‘handleiding voor minnaars’Voor dit gezelschap regisseerde hij ook socio-culturele producties en recent de voorstelling Oedipus-Mankepootstekeblind.

Hij werkte ook mee aan de Franse film Un Portrait, en de Vlaamse langspeelfilms Oesje en Ben X.

Naast theaterwerk in Nederland, verzorgde hij voor enkele afleveringen de acteursregie en speelde mee in de comedyserie Kinderen geen Bezwaar.

Op de Vlaamse televisie was Ron de afgelopen vijftien jaar voornamelijk actief  in afleveringen en reeksen zoals o.a. Heterdaad, Het Park, Hotel Hotel, De Burgemeesters, Recht op Recht, Witse, F.C. De Kampioenen, Flikken, Rupel, Aspe, Zone Stad, Danni Lowinski, Crimi Clowns en in meer dan 600 afleveringen van Wittekerke.