Selecteer een pagina

THE 39 STEPS

The 39 Steps ging, in samenwerking met het Fakkelteater, in première op 18 september 2014 in het Fakkeltheater te Antwerpen. Daarna ging de productie succesvol op tour in Vlaanderen. In 2015 werd de tour hernomen.
Bij de herneming in 2015 werd Maarten Bosmans vervangen door Danny Timmermans.

Spel:
Bert Cosemans
Sofie Van Moll
Ron Cornet
Maarten Bosmans / Danny Timmermans

Regie:             Bruun Kuijt
Montage:        Illias Menzel
Vertaling:        Lex Passchier

Bewerking:      Patrick Barlow
Naar de film The 39 Steps van Alfred Hichcock
Naar het boek van John Buchan

The 39 Steps is een verbluffend leuke toneelbewerking van de gelijknamige film van Alfred Hitchcock uit 1935, over een man die ongewild betrokken geraakt bij duistere spionagepraktijken.

Zowel op Broadway, op West End, in Parijs,  Engeland, Duitsland en Nederland was deze komische thriller een weergaloos succes. Alleen al in het Criterium Theatre op Picadilly Circus in London, heeft het publiek al meer dan acht jaar Richard Hannay, de knappe held tegen wil en dank, kunnen volgen op zijn chaotische vlucht van een schouwburg in London, tot op de Schotse Hooglanden, en terug.  Terwijl de liefde zijn pad kruist, wordt hij onterecht beschuldigd van moord, raakt hij verstrikt in een web vol intriges en wil hij door zelf de echte dader te vinden, zijn onschuld bewijzen.

Slechts vier acteurs spelen alle rollen. Buiten Hannay, die als hoofdpersonage het ganse stuk zichzelf blijft, geven de drie anderen gestalte aan zowat 100 personages. Samen met het ingenieuze decor zorgt dat voor een hilarisch tempo, geestige one-liners en verrassend filmische beelden.

Een grappige en nostalgische terugkijk op een vervlogen tijd van Britse stoomtreinen, gentlemen met pijp, whisky met soda, Bobby’s, bolhoeden en bloedmooie, maar verraderlijke spionnes en slinkse dubbelagenten.